Vatikánsky Chlieb
Pondelok: pridať 250 g kryštálového cukru, nemiešať, iba zasypať.
Utorok: pridať 250 ml vlažného mlieka, zľahka premiešať.
Streda: pridať 250 g polohrubej múky, znova premiešať.
Štvrtok: miešať cesto ráno, na obed a večer.
Piatok: pridať 250 g cukru, 250 ml mlieka, 250 g múky a premiešať.
Sobota: premiešať a rozdeliť na štyri časti.
Nedeľa: z jednej časti upiecť chlieb, tri zvyšné časti spolu s receptom darovať.
Do časti cesta, určenej na pečenie, pridať 250 g múky, 250 ml oleja, 3 vajcia, 3 strúhané jablká, pol prášku do pečiva, 1 kávová lyžička sóda bikarbóny, 1 kávová lyžička škorice, pol čokolády rozlámanej na kúsky, 2 hrste nasekaných vlašských orechov, 1 hrsť hrozienok, 1 vanilkový cukor. A nezabudni do cesta vložiť kus lásky, s ktorou ho pripravuješ. Všetko zľahka premiešať.
Piecť na vymastenom a pomúčenom hlbšom plechu pri teplote 180°C približne 45 min.
Odkroj kúsok upečeného chlebíka a spolu s receptom ho prilož k časti cesta, ktoré v plastovej miske podaruješ ľuďom, ktorým želáš šťastie a ktorí ho rovnako pošlú ďalej.